ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ CLICK ΕΔΩ!

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ  ΤΑΙΝΙΑ

 28η Οκτωβρίου,ώρα: 5:30 (ΤΑΙΝΙΑ)
Πρώτη προβολή: 1971.Μετά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο,ο Κυριάκος Πλατανιάς (Γιάννης Κατράνης) ξαναγυρίζει στο χωριό του,τη Μικρή Λεύκα,με πολλά παράσημα αλλά και με ακρωτηριασμένα πόδια.Ο πατέρας του Τρύφωνας (Φερνάντο Σάντσο) που ήταν πάντα περήφανος για το γιο του,δεν αντέχει αυτή την κατάσταση και καταφεύγει στο πιοτό.Σύντομα,η Μικρή Λεύκα καταλαμβάνεται από τους Γερμανούς με επικεφαλής τον Βίλι Κνουτ (Λάκης Κομνηνός),ο οποίος συμπεριφέρεται στους κατοίκους του χωριού σαν δούλους του.Όμως τη νέα κατάσταση δουλείας δεν ανέχεται ο Τρύφωνας και είναι αποφασισμένος,αφού ο γιός του ο Κυριάκος δολοφονείται από τον Βίλι Κνουτ,να πάρει εκδίκηση και να εξεργεθεί μαζί με τους κατοίκους του χωριού εναντίον τον κατακτητών.
                                           

ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ (ΤΑΙΝΙΑ)

Πρώτη προβολή: 1972.Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχάλη Περάνθη.Οι Σουλιώτες πληροφορούνται ότι ο Αλή Πασάς (Φερνάντο Σάντσο) ετοιμάζεται να τους επιτεθεί και να πατήσει το Σούλι.Ο Φώτος Τζαβέλλας (Χρήστος Καλαβρούζος),όμως,και τα παλικάρια του είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ελευθερία τους.Ο Αλή Πασάς αποφασίζει να πολιορκήσει το Σούλι,αλλά οι γενναίοι Σουλιώτες δεν πρόκειται να πέσουν στα χέρια των Τούρκων ζωντανοί.Το δράμα κορυφώνεται βρίσκοντας τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο,να τραγουδούν Στη στεριά δεν ζει το ψάρι και να θυσιάζονται χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό με τα μωρά τους στην αγκαλιά και τους άνδρες να αποφασίζουν να πεθάνουν
ανατινάζοντας το μοναστήρι στο βουνό Κούγκι.
                                        

                                           

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ (ΤΑΙΝΙΑ)

Πρώτη προβολή:1971.Η ζωή και η δράση του ήρωα του 21 Παπαφλέσσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων,έως και τη μάχη στο Μανιάκι που του στοίχισε τη ζωή...
                                           

ΟΧΙ! Ιστορική πολεμική (ΤΑΙΝΙΑ)
Πρώτη προβολή:1969.Το 1940,μια θλιβερή ερωτική ιστορία εξελίσσεται στην Αθήνα,λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.Ο υπολοχαγός Δημήτρης Νικολάου (Κώστας Πρέκας) αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ιταλίδα μνηστή του Στέλλα Σαλβατόρε (Βέρα Κρούσκα),για να πάει στην ελληνοαλβανική μεθόριο να πολεμήσει λίγο μετά την επίθεση των Ιταλών.Με την κατάρρευση του μετώπου και την εισβολή των Γερμανών,η οικία των Νικολάου επιτάσσεται από τον συνταγματάρχη των Ναζί Χέρμαν φον Σβάιτσερ (Χρήστος Πολίτης),που προσπαθεί να προσεγγίσει τη Στέλλα,ο πατέρας της οποίας είναι πλέον συνταγματάρχης του ιταλικού στρατού.Ο Δημήτρης συνεχίζει να αγωνίζεται και επιστρέφει κρυφά στην Ελλάδα με αποστολή να οργανώσει ένα μεγάλο σαμποτάζ. Όταν αντικρίσει την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του,θα αντιληφθεί πως τα πάντα έχουν αλλάξει και πως το μέλλον προβλέπεται ακόμα χειρότερο.

Έκοψε 602.264 εισιτήρια και κατετάγη 5η μεταξύ των 99 ταινιών που προβλήθηκαν την ίδια χρονιά.

Η ταινία έλαβε 3 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1969: αρτιότερης παραγωγής,φωτογραφίας και κριτικών φωτογραφίας.
                                           

ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ [1972]
Μετά τον ιταμό τορπιλισμό του αντιτορπιλικού Έλλη, τον δεκαπενταύγουστο του 1940 στην Τήνο από ένα ιταλικό υποβρύχιο, ακολουθεί η κήρυξη του πολέμου και η ιταλική επίθεση στο αλβανικό μέτωπο στις 28 Οκτωβρίου. Από ένα προκεχωρημένο φυλάκιο των ελληνοαλβανικών συνόρων αποχωρεί ένα στρατιωτικό καμιόνι με φαντάρους και δέχεται απρόσμενα τα πυρά των ιταλικών τανκς. Ο Πέτρος, ο μόνος που κατορθώνει να γλιτώσει το θάνατο ή την αιχμαλωσία, σώζει μια χωριατοπούλα, τη Μαρία. Ωστόσο, οι Έλληνες κατορθώνουν να ανακαταλάβουν το πολυβολείο, απελευθερώνοντας τους εγκλωβισμένους στρατιώτες..
                                           

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ [1961]
Μετά το βιασμό της από τον Λιάπουρα, ο οποίος θεωρούσε τον εαυτό του άρχοντα και αφέντη της περιοχής, η Χρύσα τον σκοτώνει, και ο αδελφός της Τάσος παίρνει πάνω του το φονικό. Μετά από έξι χρόνια βγαίνει από τη φυλακή και επιστρέφει στις πλαγιές του Παρνασσού, όντας αποφασισμένος να μην ξαναπιάσει όπλο στα χέρια του. Όμως τα αδέλφια του νεκρού, με πρώτο και καλύτερο τον Βάγια θέλουν να πάρουν εκδίκηση..
                                           
                                           

σχολια-facebook

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget